zondag 3 maart 2013

Voorjaarstocht TTV 3 maart 2013

Hoewel het voorjaar nog niet echt van zich laat zien, reizen Nico, Corno, Rinus en ik toch af naar Veenendaal voor een 100 km Voorjaarstocht van TTV over de veluwe.
Dit keer geen aaneenrijging van de heuvels maar glooiend door bossen en weilanden. De Wageningseberg was de enige klim van met een naam die erin zat, verder vlak met zo nu en dan vals plat.
In het begin met vier rijdend raapten we steeds weer andere groepjes op. Op een kilometer of 40 kwamen we in een grotere groep en ging het gas er lekker op. Draaiend met een man of acht gingen we richting de appeltaart in Harskamp.
Na de stop weer met vier ronddraaiend, het recept van de eerste 40km herhalend. Op 80 km zaten er al een aantal flink stuk. Wat viaducten en tussensprinten van Corno zorgden voor breuken in de groep, het meeste kwam wel weer terug en ging het tempo werd dan weer opgeschroeft. Laatste klimmetje over de spoorlijn en daar was Veenendaal al.

Een meerijder uit de groep sprong hard weg op dit klimmetje, wij konden niet antwoorden en ik besloot als laatste ook dan om maar een beetje langzamer terug te rijden tot de finish.

Afgelopen weken had ik niet het idee dat ik erg veel vorm had, maar dit ritje liep erg lekker. Het was een frisse voorjaarsrit, maar zonder nattigheid en wind.

De kop is eraf, dit smaakt naar meer, laat het nu maar echt voorjaar worden.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten