zaterdag 20 oktober 2012

Het nieuwe wielrennen


Ach de geschiedenis herhaalt zich weer eens. Er blijkt georganiseerd doping te zijn gebruikt in de wielersport. Niets nieuws, wie herinnerd zich eind vorige eeuw de TVM toestanden nog. Auto's vol EPO , volgens de russische dokter bedoelt voor kinderen met nierproblemen in Rusland en daar niet te verkrijgen, stalen gezichten, terugtrekkende sponsors.
Niets nieuws dus.
Het zal zo blijven gaan. Je kan controleren wat je wilt, valsspelers zullen er altijd zijn.

Zijn er andere opties ? Jazeker, verander de spelregels.

Je zou kunnen denken aan een bewijs eerst je onschuld voordat je mag meedoen, maar dan loop je tegen dezelfde problemen aan.
Andere mogelijkheid is soort gezamenlijk aflaat systeem. Naar voorbeeld van de thuiskopieheffing. Je bent dus bij voorbaat een crimineel als je iets koopt wat met wielrennen te maken heeft, maar omdat je betaald is het dan toch weer goed. Geen doping controles meer, maar bij de koop van iedere fiets, shirt of energiereep dokken.

De opbrengsten stop je vervolgens in een stichting met schimmige boekhouding die daaruit de afvloei regelingen van de dopingcontroleurs kan betalen en natuurlijk de riante vergoedingen voor haar bestuurders.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten