donderdag 13 september 2012

Huchiestocht 8 september 2012

Deze tocht zit aan het einde van het seizoen, daar waar de andere tocht uit Veenendaal juist aan het begin zit. Aangezien deze tocht vrijwel altijd de zaterdag voor de Kneeteman Classic is, laat ik hem tot nu toe eigenlijk altijd schieten.
150 km knallen onder de rook van Amsterdam vereist namelijk wel goede benen.
Echter stond nu een extreem uitrij rit op de zondag op het programma, de Ride for the Roses.
Dus de 160 km huchiestocht op zaterdag was daarvoor de ideale voorbereiding.
Vlot aangekomen in Veenendaal ging het via bekende wegen naar de Amerongseberg. PR gereden op deze pukkel, dat ging dus prima. Daar waar de meeste tochten links gaan in Amerongen , gaat deze rechts. Westelijk langs Veenendaal naar het noorden met als doel de stop in Harskamp. Langs akkers en bossen, vrijwel vlak.
Na de stop in Harskamp werd het terrein wat meer glooiend. Eerst van Otterloo via Hoenderloo naar Beekbergen en daarna richting de posbank. Via de uitkijktoren op het hoogste punt op de veluwe, de afdaling in richting de Emmapyramide. Daarna via een net gegrind fietspad nabij Oosterbeek richting de rivierwallen. Italiaanseweg zat er ook weer in vervolgens werd gelukkig de gevreesde Grebbedijk overgeslagen en ging het via de landweggetjes in de vallei naar de voet van de Grebbeberg.
Daarna miste ik nog een pijl, hetgeen me de defensieweg bespaarde. Vlak ging het richting Veenendaal. Na best veel verkeerslichten weer aangekomen bij het punt van vertrek.
Ondanks het missen van de pijl een goed uitgepijlde route.
Heerlijk gereden en na de BBQ en lege fles rose die avond helemaal klaar voor de uitrij sessie van zondag.

158km@4:58

Geen opmerkingen:

Een reactie posten