maandag 19 maart 2012

Joop Zoetemelk Classic 17 maart 2012

Nederlands tweede tourwinnaar draagt zijn naam op aan de eerste toerklassieker van het jaar, de Joop Zoetemelk Classic.
Persoonlijk is hij vaak aanwezig en rijd nog mee. Helaas heeft zijn voorganger , Jan Janssen een klassieker met blijkbaar meer aantrekkingskracht.
De klassieker van Jan trekt met gemak meer wielertoeristen dan die van Joop. Jan zijn klassieker Word dan ook al langer en op een meer op mooi weerrijders gerichte datum georganiseerd
Echter weerhoud de organisatie dit er niet van om alles uit de kast te halen om het bezoekersaantal wederom naar een recordhoogte te brengen en daarmee Jan naar de troon te steken.
Camera registratie, gels bij de start en een bidon bij de finish zijn dit jaar uit de kast gehaald. Het weer speelde gelukkig een goede rol en daarmee kwam het aantal deelnemers op 5600.
Dat was te merken ook, wat een drukte zeg !

Op het relatieve vroege tijdstip van 7:30 stonds ik klaar in Leiden. De bikers uit Rijnsburg waren ook al aanwezig. Voor de gelegenheid reed ik met hen mee. Eerst een bakkie en toen van start. Met gemak ging het richting Gouda.
Gestopt werd erbij het Wapen van Harmelen, de groep was daar blijkbaar behoorlijk bekend. De stamtafel werd bezet en snel kwam er koffie, thee en appeltaart op tafel.
Na deze versnapering ging de groep verder op weg. Tempo ging lekker, voor de wind prima, maar tegenwind alstublieft niet te hard sleuren en vooral goed waaieren was het devies.
Mannen hadden na 130 km trek gekregen en er werd van de route afgeweken om te stoppen. Voor mijn doen werd er uitgebreid gelunched, broodjes kroket en beenham gingen naar binnen.
Nu werd er niet meer gestopt en ging het direct naar de finish. Zo vlak voor Leiden op de klinkerweg werd het tijd om nog even flink gas te geven, immers moet je zo kort mogelijk doen over slecht wegdek is mijn visie.
Door Leiden gereden naar de bult en dan voluit deze over en naar de finish. Al fietsers ontwijkend vloog ik over de streep , alwaar ik nog veel harder moest remmen om niet tegen andere op te rijden.
Alle bikers kwamen zonder problemen weer aan in Leiden. Drukke rit, mooi weer.

150 km @ 4:50

Een impressie van de groep.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten